torsdag 8 maj 2014

To be continued......

Ett inlägg i månaden var kanske enklare än vad jag trodde, trots allt. Även om jag vill skriva mer. Detta inlägg borde kanske ha skrivits lite tidigare, men bättre sent än aldrig som man säger (och framförallt jag säger väldigt ofta). Det ska i alla fall besvara några enkla frågor; Vad hände efter att vi hade kommit hem till Sverige? Hur har projektet fortsatt, och vilka planer finns för framtiden?

Samma vecka vi kom hem åkte vi tillsammans med Dan upp till Stockholm för att där möta projektledarna Germund Sellgren (WWF), Jan Ainali (Wikimedia Sverige), en till kvinna från WWF och en intresserad journalist från SVT. Ett utvärderingsmöte helt enkelt, där kontentan kan sammanfattas med att alla inblandade var mycket nöjda med våra insatser och de resultat vi åstadkom. Framtidstron för projektet var stark. Och är fortfarande stark. Vi kom bla överens om att vi skulle skapa en projektsida som också blev vår rapport till WWF, som både finns på svenska och engelska. Den beskriver bakgrund, resultat, syfte med mycket mer noggrannt. Här hittar ni den:

http://se.wikimedia.org/wiki/Projekt:Uganda_pilot

Eftersom WWF har finansiellt lovat att stötta vårt Mbazzi-center i tre år framåt, får vi också chansen att åka ner igen i september till Uganda för att fortbilda ett "core team" bestående av framförallt lärare och professorer. Detta kommer bli väldigt roligt! Och framförallt är jag tacksam för förtroendet som vi återigen får av WWF. Vi har också en möjlighet att åka väldigt långt österut........men mer om det i ett annat inlägg, allt roligt kan man inte avslöja på en och samma gång! ;) Efter den fortbildningen tror jag verkligen att projektet kan komma igång på "allvar". Och förhoppningsvis med goda resultat spridas vidare i Afrika och så småningom vidare i världen! Men förändringar sker inte över en natt, och hårt arbete krävs för att detta ska bli realistsikt. Men vi har som sagt väldigt goda chanser att lyckas, mycket tack vare att en av världens största naturskyddsorganisationer ju stöttar projektet! Kan man vara realist och naiv på samma gång? Klart man kan!

Igår var vi äntligen med i lokalradion P4 Kalmar (där vi fick stanna över en låt, BOOM!) och berätta om projektet. Vi pratade i programmet "Eftermiddag i P4 Kalmar", ett mysigt samtal med programledarna Magnus Krusell, Lennart Palm och ca 100 000 andra länsinvånare...Lysnna här!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4301 (spola fram till ca 38:00 så hamnar ni rätt)

Jag har också skrivit ett blogginlägg till Wikimedia Foundations blogg som ska publiceras, vet inte dock när och det var inte upplagt när jag kollade idag. Sist men inte minst ska vi också in i lokaltidningen Barometern, i folkmun Barran, inom en snar framtid (har jag bestämt). Au-pairer och övriga volontärer skriver de om, men inte en världsunikt projekt vars framtid är större än Kalmar. Har mailat dem tre gånger, alla gånger utan svar. Idag ska jag banne mig ringa till dem på min rast. Det ska löna sig att vara en påstridig jävel!

Vill till sist också tipsa om ett blogginlägg från Wikimedia Foundations blogg som behandlar "Wikipedia Zero" grundligt, dvs projektet som pågår över hela världen där Wikimedia förhandlar med stora mobil och Internet- operatörer för att göra Wikipedia gratis att surfa på: http://blog.wikimedia.org/2013/02/22/getting-wikipedia-to-the-people-who-need-it-most/.  Så, nu har du gjort världen lite bättre!
Trevlig läsning!
Carro & jag på P4 Kalmar! Nästa programledare frågetecken? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar