tisdag 7 januari 2014

Framme i Uganda!

Efter runt 10 h resande kom vi fram till Entebbe International airport ca 07.00 imorse (dvs 05.00 hemma i Sverige). Uganda ligger två timmar före. Paul Kiguba och hans kollega Joram hämtade oss och körde oss direkt till vårt hotell "Banana Village" där vi åt gemensam frulle. Så härligt att vara tillbaka här! Det känns som att man kom till landet som man lämnat det, nästan allt är sig likt! Värmen, lätena, smutsen, människorna, färgerna, maten, vägarna...! Resan från Kastrup till Entebbe (med mellanlandning på Doha International airport där man för övrigt hörde svenska runt varje hörn) gick väl och vi hade trevliga och intressanta grannar. Från Kastrup till Doha en skånsk kvinna påväg till en kollega i Manila och påväg från Doha till en Entebbe en ung, norsk tjej som skulle jobba på barnhem i tre månader och träffa sin Ugandiska "käresta" (pojkvän). Jag älskar flygplatser nog just av den anledningen, människor från alla världens hörn samlas på ett ställe. Dock var resan från Doha till Entebbe lite jobbig eftersom vi fick så lite sömn (planet gick 02.00 från Doha), kabinpersonalen vägrade släcka lyset och så serverade de mat 04.00......nattamat?

Nåväl, efter frukosten så tog Carro och jag det lite ledigt och sov gott i solen (vilket syns nu kan jag intyga.....på fel sätt dock). Faktum är att vi har sovit mycket idag under dagen och vilat upp oss. Sedan har vi också varit i Entebbe med Juliet och Angel (bilden), vars skola jag bodde på förra gången jag var här. Ett väldigt kärt återseende, speciellt med Angel eftersom Juliet deltog i utbytet och kom till Sverige förra året. Jag köpte idag också en ugandisk mobil, en knapptelefon från Tecno för ca 137 SEK (55 000 Ug schilling). Kommer bli interssant att se om jag kommer ihåg hur man smsar.........Back to the good old days!

Imorn ska vi upp tidigt för att påbörja vår studieresa (05.30) genom Uganda, och vi börjar med Mbamba Swamp, ett fågelparadis. Ska också av den anledningen nu gå o lägga mig!

(Juliet i vitt, Angel i svart)

1 kommentar:

  1. Härligt att höra från dig och skönt att ni kommit fram! Kramar från din familj :-)/ mamma

    SvaraRadera