lördag 18 januari 2014

Ledig lördag med chokladbollar, kaffe, sol och rugby


Surprise, surprise! Inga nudlar med korv till frukost idag! Istället rostat bröd med ägg, chokladdryck och banan. Lite mer vanlig frukost. På helgerna är vi lediga och idag bestämde vi oss för att ta en promenad till Anna's Corner efter frukost för att dricka gott kaffe och gå till Nakumatt, en livsmedelskedja, för att köpa ingredienser till våra chokladbollar. Carro och jag har bestämt oss för att inte ligga på latsidan under vår vistelse här i Uganda, så därför går vi en promenad varje dag i raskt tempo. Samt kör lite styrkeövningar ca 2 gånger i veckan (det är i alla fall vårt mål). We are going to be fitter than fittest! Kaffe på Anna's alltså, jag beställde en Frappuccino med chokladsmak toppad med kanel. Sååå god! Carro tog en latte. De har också pizza, pasta, hamburgare och annat "fikabröd". På innergården finns också ett spa med olika behandlingar som är riktigt billiga. Eller vad sägs om en ansiktsrengöring för 111 SEK, en manikyr för 22 SEK, massage för 55 SEK eller en klippning för 11 SEK? Ska man bli extra fin någon gång i sitt liv så kanske det är dags nu. Vi har bestämt oss för att gå dit en eftermiddag/kväll och bli ompysslade och sedan äta en god middag där. Efter förmiddagskaffet handlade vi ingredienser på "Nakumatt" eftersom vi hade bestämt oss för att baka chokladbollar att bjuda på. En utmaning, då affären såklart inte har de svenska ingredienserna. Havregryn och kakao var de största problemen. Men vi löste det genom att köpa malda havregryn (om det nu var det) och drickchokladspulver, typ Oboy. Man tager ju vad man haver! Resultatet blev hur som hur ovanligt bra, och det smakade nästan som hemma. Deras succé var ett faktum. Not. Vårt hembiträde tyckte i alla falla om dem, och hon var nog lite imponerad över att något så gott tar så lite tid att göra.

De var nog dagens största händelser, på eftermiddagen solade vi i trädgården och kollade på en rugbymatch mellan "Entebbe Mongers" och "Kampala Kobs" på fotbollsplanen utanför huset. Det var faktiskt rätt så många mzungos som tittade och Mongers coach är faktiskt brittisk. Det var en mycket entusiastisk publik som gapade värre än på rugbymatchen mellan Stagg och Kagg. Ja, så det har varit en bra dag idag. Imorn ska Carro och jag laga svensk middag; köttbullar med potatismos och brunsås, så vi ska upp tidigt och gå och handla på Nakumatt igen. 

Nu ska jag låta Caitlin Moran läxa upp mig i feminism och konsten att vara en kvinna genom hennes bok med samma namn. Och nyss upptäckte Carro att en fågel hade bajsat på hennes tandborste  (inomhus???) så nu borstar hon tänderna med en reseborste från Qatar Airways. Jag älskar våra liv. 

Soulaboloungi! (godnatt på Luganda)

Carro i full färd med att Sveriges enklaste (?) dessert
Et voilà! 
Min Frappuccino från Anna's Corner.....dregel, dregel
Jag erkänner, här kom rugbymatchen lite i skymundan (coachen också) för min första öl i Uganda. Såklart ett Ugandiskt märke. 
Rugbyns revansch! Rugby är tydligen en ganska stor sport i Uganda, förmodligen ett arv efter kolonialtiden. Rugby kommer från England där det utövades redan så tidigt som 1823. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar